Hoppa till sidans innehåll

Familjen Söderlund - en av Sveriges främsta inom bordtennisen

14 AUG 2010 19:15
Catrin o Magnus Söderlund har nu haft 4 st (av 5 - där den yngste - född 2005 - inte börjat träna på allvar ännu) av sina barn i landslagspel representerande Sverige - alla från Sjömarkens BKT (tidigare Sjömarkens IF).
  • Uppdaterad: 23 JUL 2014 15:46

Ida Söderlund - 1991

Representerar numera en av Sveriges bästa klubbar - Spårvägen - som med sitt damlag är ett av de bästa i Sverige. Var tidigt en av de 3-5 bästa i Sverige, och har spelat i den svenska landslagsdressen många gånger. Haft lite problem med skador, men är nu återigen påväg mot toppformen. Var förra veckan med på sitt första seniorlandslagsläger.

 

Hampus Söderlund - 1994

Otaliga SM-medaljer och även Europamästare, som numera spelar i Falkenberg. Är nu som 16-åring uttagen i seniorlandslaget, och man får nog gå tillbaka till Jan-Ove Waldners tid för att hitta en så ung landslagsspelare. Har från 6 års ålder varit bäst i Sverige, och har hävdat sig mycket väl även mot den starka grupp spelare i Sverige (som bl a blivit Europamästare) födda 1991 (med t ex Mattias Översjö). Rankas som nr 1 i Europa bland killar födda 1994 och 1993, samt som nr 5 för de som är två år äldre. I världen rankas han bland de 20 bästa inkl de som är två år äldre

 

Emma Söderlund - 1995

Grym talang, som till skillnad från sina syskon är vänsterhänt. Har varit bland de tre bästa i Sverige länge, och har även hon representerat Sverige. Fick en långvarig skada under våren, men är nu på gång tillbaka.

 

Simon Söderlund - 1999

Är rankad som nr 1 i Sverige i sin åldersklass, och håller hög europeisk klass. Blev tvåa i Österrike i en bra tävling i våras. Spelar i Sveriges landslagsdress för sin ålder.

 

Elvira Söderlund - 2005

Har ännu inte börjat spela på allvar, utan gillar mest fikat i tjejgruppens träning. Kan dock bli den största talangen, då vi som har varit med ett tag vet att det oftast det yngsta barnet som får den största framgången :-) .

 

Modersmjölken eller äpplet faller inte långt från trädet?

Ja - det finns många som funderat på orsaken till pingisundren från familjen Söderlund, men orsaken är nog inte att barnen är extrema bordtennistalanger utan att de har fått de bästa förutsättningarna plus eget intresse för att kunna bli bra bordtennisspelare. Det behövs hög kvalite på tränare, träningskamrater och miljö - vilket Catrin/Magnus genom ett oerhört engagemang lyckats skapa som även övriga i Sjömarkens BTK har glädje av.

 

Familjen Söderlund - bäst i Sverige?

Det finns många exempel på familjer med två duktiga bordtennisspelare, och säkert även någon med tre - men fyra (med en kommande femte?!?) som det är från familjen Söderlund är frågan om det någonsin funnits inom bordtennisen.

Skribent: Peder Gerdin

Våra sponsorer

Ljusexperten
Optidev
citygrosslogohoger

 

Sjömarkenskolan - vinnare av Bästa Fyran i bordtennis 2005, 2010 o 2011!!! Aldrig någon skola som vunnit två ggr i rad, eller 3 ggr totalt under tävlingens 40-åriga historia.

 

Postadress:
Sjömarkens BTK - Bordtennis
Catrin Söderlund, Fjällvägen 6
51840 Sjömarken

Kontakt:
Tel: 0739918518
E-post: sjomarkensbtk@yahoo....

Se all info