Hoppa till sidans innehåll

Många fina resultat för Sjömarken under helgens tävlingar

09 JAN 2012 21:01
Under helgen så var många spelare från klubben igång och tävlade i Talangjakten, Ciderspelen, Värendsspelen och i Rudalens Nyårtrofé med fina framgångar.
  • Skapad: 09 JAN 2012 21:01

Talangjakten

Försöker få med det mesta av det som våra spelare har presterat i helgen och jag börjar med Talangjakten i Stockholm där undertecknad var med som coach för Adam Larsson och Andreas Larsson. Adam L var direktkvalificerad till huvudturneringen medans Andreas L fick kvalspela med 39 stycken andra killar på fredagskvällen för att försöka kvala in till huvudturneringen.

Första matchen i poolen vann Andreas L mot en kille från Spårvägen, men sedan blev det tyvärr två förluster så han blev 3:a i poolen och fick istället inrikta sig på spel i consolation turneringen.

På lördagen så startade också huvudturnering med 6 stycken pooler med 8 stycken spelare i varje pool där Adam L hamnade i en tuff pool med bland andra Erik Hogenäs Tyresö och Daniel Nordström Spårvägen.

Adam L kom tyvärr inte riktigt upp till det spel han kan prestera och när man inte spelar på topp så blir det svårt att vinna matcher mot så tufft motstånd som det är i Talangjakten. Det blev 4 vinster och 3 förluster för Adam L i poolen och han slutade på en 3:e plats i poolen och fick därmed spela om platserna 13-24 på söndagen. På söndagen fick vi se en helt ny Adam L i hagen där han spelade ut hela sitt register med ett härligt offensivt spel och med en utstrålning som visade att han verkligen ville vinna och det gav också utdelning då han vann b-slutspelet utan att tappa en match och i  finalen vann han över Filip Ericsson Falkenberg och han fick också en liten revansch till sig själv. Det blev en slutlig 13:e plats i Talangjakten för Adam L.

Andreas L spelade också bra under hela consolation turneringen med många fina matcher och tog en del fina "skalper" på vägen till sin slutliga placering som blev 7:a av de 26 killar som spelade i consolations turneringen. Andraes L har ju även 2 år kvar att spela i Talangjakten så han har ju stora chanser att spela i huvudturneringen kanske redan nästa år.

Nu lite om övriga tävlingar där jag inte själv var på plats men det man kan utläsa från resultaten så i Ciderspelen så lyckades Filippa Gustafsson gå till kvartsfinal i F12 där slutsegraren Alice Bengtsson från IFK Falköpings BTK blev för svår men Filippa G var med bra i två av seten. I P9 klassen gick Carl Gerdin till kvartsfinal och John Gerdin till åttondelen. I P12 fick Karl Johansson en semifinal plats och det fick även Amadeus Qfvarnström i HJ17 där han la i semin mot Oskar Hildebrand från Carlstads BTK.

I Värendsspelen så fick Ida Söderlund en vinst i DS1 där hon vann mot en spelare från Tyskland i finalen och DSE blev det en kvartsfinal. Vår kinesiska YiJie He var också med och spelade men hon kunde inte infria sin seedning då hon både var finalseedad i DJ20 och i DSE och hon gick till kvartsfinal i båda klasserna. I P12 klassen så fick Karl Johansson en kvartsfinal men det var riktigt nära att det blev en semifinal men han la tyvärr en tuff 5-setare mot Gustav Rödström BTK Dalen i kvarten.

Det spelades också en tävling i Göteborg som var Rudalens Nyårstrofé där John Gerdin fick en fin placering då han blev 3:a i P9 klassen (se mer info i separat reportage). Emil Fröjd var också på hugget i Rudalens Nyårstrofé och gick till kvartsfinal både i P12 och P14.

 

BRA KÄMPAT AV ALLA I HELGEN!

Skribent: Stefan Ohlsson

Våra sponsorer

Ljusexperten
Optidev
citygrosslogohoger

 

Sjömarkenskolan - vinnare av Bästa Fyran i bordtennis 2005, 2010 o 2011!!! Aldrig någon skola som vunnit två ggr i rad, eller 3 ggr totalt under tävlingens 40-åriga historia.

 

Postadress:
Sjömarkens BTK - Bordtennis
Catrin Söderlund, Fjällvägen 6
51840 Sjömarken

Kontakt:
Tel: 0739918518
E-post: sjomarkensbtk@yahoo....

Se all info